返回列表 回復 發帖

16869

Kolkata,nike free run 3, 20. mai (IBNS): Hjulet av politisk formue slått full sirkel på fredag ​​som Mamata Banerjee endelig tok ed som den ellevte Chief Minister i Vest-Bengal og fikk kontroll over forfattere bygninger, den rødmalte byggverk av makt i arv klem av Kolkata fra der hun ble kastet ut en gang av de kommunister som fanget det i over 34 år.?
Den tidligere herskere i Vest-Bengal-tidligere sjef minister Buddhadeb Bhattacharjee prydet banne-in-overvåket de historiske øyeblikkene i West Bengas første kvinne chief minister Mamata Banerjee lese ut eden og kyske Bengali.
Hans lystig band av 43 statsråder bare fulgt deres leder og tok ed på bengali. ? Mamata ble administrert i ed av kontoret og hemmelighold av? Guvernør MK Narayanan på sørvest plenen av 208-åringen guvernørens residens, Raj Bhavan, på 13:01.
Union finansminister Pranab Mukherjee og Union Hjem Minister P Chidambaram var blant de mange toppledere til stede på occasion.Besides Buddadeb Bhattacharjee, Venstre foran formann Biman Bose var også til stede, i et show av politisk høflighet som var lenge savnet i staten.
Bhattacharjee ble invitert sammen med sin kone Meera av assisterende leder av TMC lovgivende partiet Partha Chatterjee, som personlig gikk til sin Palm Avenue residens i det første besøket av noen Trinamool leder siden partiets oppstarten i 1998.
Toppnavn i politikken, deltok næringsliv, kunst og kultur stjernehimmelen funksjon om statsminister Manmohan Singh og Kongressen sjef Sonia Gandhi ikke kunne delta på grunn av opptatthet deres.
Det var en over tre fjerdedel flertall mot kommunistpartiet i India-marxistisk (KPI-M)-ledet foran venstre som hadde forseglet Banerjee lenge hatt krav over hot seat of Bengal, en stat styrt av de røde for 34 år på rad.
Når statlige valgresultatet ble erklært 13. mai, vant Congress-TMC allianse, ledet av Banerjee, en dunkende 227 seter i 294-seters Assembly, mens Bhattacharjee-ledede Venstre ble redusert til bare 62 seter.
Førtitre ministrene ta ed foruten Mamata, et tall som kommer i kontrast til hennes tidligere påstander om å ha et lite skap.? Rapporter sier at det endelige tallet svulmet takket være hennes løfte om uttalelser fra alle regioner og lokalsamfunn i staten og også forpliktelser til hennes allierte.
Kongressen vil ha sju statsråder i Mamata kabinett,nike free run 3, som selv trakk seg fra stillingen av Union Minister for Railways på torsdag, mens de resterende 36 angivelig tilhører hennes eget parti Trinamool Congress (TMC).
Listen over ministere fra TMC inkluderer Amit Mitra,nike free sko, Partha Chatterjee, Manish Gupta, Subrata Mukherjee, Abdul Karim Chowdhury, Sadhan Pandey, upen Biswas, Sabitri Mitra, Bratya Basu, Madan Mitra og Noore Alam Chowdhury.
Enestående sikkerhet ordninger har blitt gjort for den mye hyped function.Kolkata Politiet er sagt å være å forlate noe være ugjort for å sikre sikkerheten og orden.
Rask respons lag under kommando av senior nestleder kommisjonærer har vært utplassert? I og utenfor Raj Bhavan sammensatte og foran de statlige sekretariatet Writers bygninger.
En to kilometer radius rundt Raj Bhavan, Shahid Minar og Writers bygninger har vært? Renset. Offiserer ble lagt ut på alle høye bygninger nær area.Giant skjermer har blitt satt opp på Shahid Minar begrunnelse og også på Metro Channel, nær Esplanade, for den direktesendte program av edsavleggelse.
Etter edsavleggelse Banerjee skal lede den renoverte statlige sekretariatet Writers bygninger i nærheten BBD Bagh, å formelt ta ansvar for sin nye office.Mamata? Banerjee ble født? Den jan 5? 1955, i Kolkata til en nedre middelklasse klasse familien til Promileswar og Gayatri Banerjee. ?
Hun begynte sin politiske karriere med Kongressen som student leder og ble generalsekretær i Kongressen state kvinner ving. ? ?
Mamata? Hovedfag med historie fra Jogamaya Devi College under Calcutta University. Senere har hun tjent en mester s grad i islamsk historie fra Universitetet i Calcutta. ?
Men vendepunktet? Mamata? Banerjee kom i 1984 da hun ble en gigantisk drapsmann ved å slå KPI-M lederen Somnath Chatterjee fra Jadavpur Lok Sabha sete og pitch-delte seg i grove og riste av nasjonal politikk som er egentlig knyttet til staten fra der hun hyller. ?
Hun ble også den til generalsekretær i All India Youth Congress og ble en av lederne i nærheten av den avdøde Rajiv Gandhi. ? Men West Bengal forble? Mamata prioritet? Og hennes single point agenda ble beseiret kommunister. I 1991 brakk Banerjee hodet i et angrep av Lalu Alam, en bølle av KPI-M, ved den berømte Hazra kryssing av Kolkata, åstedet for mange protester fra lederen i nabolaget hennes.?
Mamata? Mistet en? Sete i 1989 i en anti-kongressen bølge,? Men kom tilbake i 1991 stortingsvalg, etter å ha avgjort i Calcutta Sør valgkrets. Hun beholdt Kolkata Sør-sete i 1996, 1998, 1999, 2004 og 2009 stortingsvalg.
I 2004 når alle andre medlemmer av hennes parti Trinamool Kongressen tapt, kunne hun klarer å holde på plassen sin. I 2004 Lok Sabha valget, var hun den eneste Trinamool Congress MP fra West Bengal.In den Rao regjeringen? i 1991,? Mamata? Banerjee ble gjort Union Minister of State for Human Resources Development, ungdoms-og idrettsetaten, og kvinner og barns utvikling. ?
Forskjeller med Kongresspartiet og partiets ledere politikk cozying opp med marxistene fikk henne til funnet Trinamool kongressen i 1997.? I 1999? Mamata? Banerjee gjort gamble for å bli med i BJP-ledede National Democratic Alliance (NDA) regjering. Hun visste at hun ville være å miste de muslimske stemmer for å bli med safran allianse, men hun likevel valgte å bli med NDA grunn av hennes forskjeller med Kongressen.?
Hun ble den Railways departementet. ? Den første smak av seier i West Bengal kom i 2000 for Trinamool kongressen da de vant Kolkata Municipal Corporation. ? ?
Den neste år, avslutter hun NDA skap og igjen gikk tilbake til å holde hendene på Kongressen om at ikke oversette til mye seter i Vest-Bengal delstatsvalget. Alliansen kan samle bare 86 seats.Mamata? Banerjee mistet Kolkata aksjeselskap i 2005, på grunn av frafall av ordfører Subrata Mukherjee til Kongressen igjen etter at hun falt ut med sin tidligere kollega.?
Men 2006 forsamlingen meningsmålingene kom som en shocker for? Mamata? Banerjee. Trinamool Kongressen kan vinne bare 30 seter, mens Venstre Front skrøt sin 235 sete styrke i montering og satt ut for å industrialisere West Bengal i sine egne premisser.?
Men 2006 ble også et vendepunkt for? Mamata? Banerjee med utbruddet av? Den singur bevegelse. Kommunistene beslaglagt ca 1000 dekar jord i den fruktbare regionen singur, knapt 40 km fra Kolkata, mot ønskene til bøndene å overlate tomten til Tata Motors for å bygge et anlegg for ultra billig Nano bil.?
Mamata? Banerjee startet en sultestreik for bøndene i singur på Esplanade East i sentrum av Kolkata og hennes raske fortsatte i 25 dager i desember samme år, tjene henne en ikonisk status som en fredelig demonstrant. Singur ble etterfulgt av KPI-M grusomhetene i Nandigram. Nå Banerjee fant en støttegruppe i folket i Bengal og intelligentsiaen.?
Nandigram og singur produsert enorme politiske kjørelengde for? Mamata? Banerjee. ? I? Panchayat valget i 2008, gikk hennes parti også. Også hennes singur bevegelse lyktes rundt den tiden med Tatas bestemmer seg for å trekke seg ut av singur i 2008 og gå til Gujarat.?
Da? Mamata? Er et nasjonalt ikon for bøndenes bevegelse.?
Med Venstre møtet gjentok valgkretser tilbakeslag, skjebnene til? Mamata? Rose. ? I 2009 Lok Sabha avstemninger trakk hun seg en ny seier ved bagging 19 MP seter fra Vest-Bengal.? Bagging 19 MP seter alene var ingen liten prestasjon etter hennes enkelt sete status i 2004. Hennes alliansepartner Kongressen Bagasje seks.? Mamata? Dermed reversert skjebnene til 2004 da hun hadde vunnet bare seg selv.?
I juni 2010, kjempet Trinamool Kongressen kommunevalget alene og feide staten.? En nervøs Kongressen hadde ikke andre valg enn å danne allianse med? Mamata? For? Montering meningsmålinger og akseptere det antall mandater hun tilbys.?
Med et valgskred i 2011,? Mamata? Banerjee dermed regisserte en historie om en ekstraordinær politiker som single minded opposisjon til venstre Front gjorde henne et symbol på kampen mot kommunistene av Bengal og til slutt gjorde henne til Chief Minister av staten.
Related articles:
返回列表