返回列表 回復 發帖

10009

New York, 7 september (IBNS) stikker hånden inn i sporten rugby for metafor og lore av maoriene, New Zealands opprinnelige innbyggerne, for visdom, gjorde FNs generalsekretær Ban Ki-moon en glødende appell for enestående globalt samarbeid for å møte en eksepsjonell rekke komplekse utfordringer.
Denne uken er New Zealand den praktfulle møteplass for både verden av diplomati og verden av rugby, sa han i en tale ved Auckland University, New Zealands største by, som er vertskap for et toppmøte av øyene i Stillehavet Forum mens landet som helhet forbereder seg på å holde Rugby World Cup, som åpner på fredag.
Jeg har kommet til å innse at disse verdener er ikke så forskjellige som du kanskje tror. I rugby, du mister tenner. I diplomati, du mister ansikt. Rugby scrums forvirre noen som ikke kjenner spillet. Så gjør FN-debatter. Og noen ganger kan de ser veldig like.
Og likevel, i hjerte og ånd Rugby World Cup er en feiring, en feiring av felles verdier og en livsstil: teamarbeid, gjensidig respekt, solidaritet. Kvalitetene av grus og besluttsomhet - alt veldig nyttig, har jeg funnet, i verden av diplomati, la han til i en tale som rørte på klimaendringer, sikkerhet, bærekraftig utvikling, den globale økonomiske krisen og den feiende demokrati bevegelser i Nord-Afrika og Midtøsten.
Alle disse utfordringene markere en tid med global overgang og global usikkerhet, en pivot-punktet i historien som krever stor tenkning og modig handling som ikke har noe å gjøre med business as usual,nike free sko, en grad av samarbeid som er enestående og der ordet unge, som de som deltar sin tale ved Auckland University, har en stor, selv en fortropp rolle å spille, sa han.
Maori visdom sier det best: Han waka eke noa - vi er alle i denne kanoen sammen, Ban sa, og bemerker at det ikke er opt-out klausul for global problemløsning. Med andre ord,nike free sko, vi må forene og holdent møte angst og muligheter i det 21. århundre ...
Og, mine venner, på mange måter, starter som innsats med deg - de unge i vår verden. Du er den mest potente kraft til å holde ledere på kontoen, for å forvandle dine lokalsamfunn, for å bygge en bedre verden. Så jeg oppfordrer deg: Ikke vent for andre. Få engasjert. Snakke ut.
På konkret spørsmål Ban bemerket verdenssamfunnet kom sammen seks måneder siden for å beskytte folket i Libya fra en massakre av sin egen regjering, og igjen noen dager siden for å hjelpe libyere oppfylle sine drømmer om fred, demokrati og velstand etter ble kastet av Muammar al-Gaddafis regime. Han sa at dette var en del av en bredere trend som har sett fjerning av en uforsonlig autokraten i C? Te d Ivoire,nike free run 3, og Sudan og Sør-Sudan start et nytt kapittel som separate nasjoner.
Han gjentok sin oppfordring til Syrias president Bashar al-Assad for å avslutte overdreven bruk av makt fra sine sikkerhetsstyrker og iverksette reformen. I kriser som disse, må det internasjonale samfunnet gjøre sitt ytterste for å opptre på konserten, i samsvar med våre vanligste og mest hellige verdier, sa han, understreker behovet for å beskytte folk truet med ekstrem vold for å utøve grunnleggende rettigheter.
I situasjoner hvor en regjering ikke kan - eller vil ikke - beskytte sine folk, vi har en felles forpliktelse til å handle. I FN, i tilfeller som folkemord eller forbrytelser mot menneskeheten, er vi kalt ved utøvelse et ansvar for å beskytte.
Han igjen understreket at det ikke kan være bærekraftig sikkerhet uten bærekraftig, grovt deles utvikling, og bemerker at i dag de fattigste 40 prosent av verdens befolkning holder bare fire prosent av inntekten sin. Og det er ingen tegn til bedring. Noe har å gi, sa han. Faktisk er det ingen grunn til å spekulere i om dette er en oppskrift på ustabilitet, vold, konflikt.
Åpne hvilken som helst avis. Se ut av vinduet. Rundt om i verden, ser vi ungdomsledigheten skyhøye. Vi ser samfunn trekke fra hverandre. Og vi ser enda flere bevis på at sikkerhet og bærekraft er to sider av samme sak.
Om klimaendringer Ban bemerket at hans besøk til den lavtliggende øynasjonen Kiribati på vei til Auckland viste at dette ikke var et problem for i morgen. Det er lapping på våre føtter, bokstavelig talt, sa han. Denne regionen er på forsiden av frontlinjene av klimautfordringen ... Med bølger stigende stadig høyere i dette nabolaget, er havene også sende et signal om at noe er alvorlig galt med dagens modell for økonomisk utvikling.
Ban diskuterte også klimaendringer, utvikling og andre problemer som for eksempel kvinners rettigheter i bilaterale møter med toppturer deltakere, inkludert New Zealand statsminister John Key, Papua Ny-Guinea utenriksminister Ano Pala, samoansk statsminister Tuilaepa Aiono Sailele Malielegaoi, statsminister Herre Tu ivakano av Tonga og Pacific Islands Forum generalsekretær Tuiloma Neroni Slade.
Related articles:
返回列表